Гечев за форсираните консултации: Какво се е разбързал президентът?

След сряда, като приключим с бюджета, ще се направят срещите на партиите с президента, заяви топ социалистът

Новини
17:34 - 27 Юни 2022
5294
Гечев за форсираните консултации: Какво се е разбързал президентът?

След днешната суматоха с консултациите на партиите при президента, които Румен Радев свика направо екстремно бързо, мнозина политици си задават въпроса защо държавният глава толкова спешно свика политическите сили, дори без да ги уведоми ден предварително. 

"Какво толкова спешно има в държавата - след сряда, като направим бюджета, на спокойствие да се направят срещите и да се вземат решения. Но това е проблем вече на отношение президентската институция с представителите в парламента", заяви топ социалистът Румен Гечев.

Още първата консултация "изгърмя", след като "Продължаваме промяната" така и не се появиха на "Дондуков"2. Оправдаха се с ангажиментите в бюджетната комисия и спешното разглеждане на перата в хазната. 

От ПП заявиха намерение да се срещнат по-късно тази седмица с президента и заявиха, че очакват нов час след вторник, когато трябва да се гледа бюджета. Те обясниха, че възнамеряват да проведат свои обсъждания и разговори с досегашните си коалиционни партньори. Като друг мотив те изтъкнаха и предстоящото окончателно гласуване на бюджетните актуализации в НС.

По подобен начин обясниха и от БСП своето решение да не отидат днес при президента. Според Румен Гечев от БСП държавният глава е можел да изчака с консултациите си.