Гей парад без чалга не може

Поп фолк певицата Лидия ще бъде сред изпълнителите на концерта на площад „Батенберг“

Новини
17:24 - 17 Юни 2024
2382
Гей парад без чалга не може

Поп фолк певицата Лидия ще бъде сред изпълнителите на концерта на София Прайд 2024, който ще се проведе на 22 юни (събота) на площад Батенберг. Тя ще изпълни някои от най-големите си хитове пред публиката, която миналата година надхвърли 12 000 души според оценката на организаторите. 

Концертът, със свободен вход, ще започне в 16:00 часа след отварянето на вратите в 14:00 часа. Събитието ще бъде предшествано от мирно шествие по улиците на София. Организаторите ще дадат възможност и на млади артисти да се изявят на сцената, като разнообразието на жанрове е основен приоритет.

След концерта ще се проведе официалното афтър парти в Топлоцентрала, където популярни DJ-и от Берлин и Амстердам - Lovefoxy и Everil Kills, ще поддържат настроението до късно. Вратите на партито ще отворят в 22:00 часа.

Тазгодишната кампания на „София Прайд“, под мотото „България е и нашият дом“, ще акцентира върху приноса на ЛГБТ общността в развитието на българското общество. В рамките на кампанията, осем успешни професионалисти ще споделят своите истории на билборди в София и в социалните медии на събитието.