Гей парадът в Солун обещава да „смачка“ „София Прайд“

Комшиите са домакини на „Европрайд 2024“, кулминацията е през уикенда

Новини
21:30 - 24 Юни 2024
5752
Гей парадът в Солун обещава да „смачка“ „София Прайд“

Ако си пропуснал поради някаква причина „София Прайд“, не се отчайвай! Само на два-три часа път от България, в Солун, в момента се провежда Европрайд 2024, а кулминацията на 9-дневните празненства ще е през уикенда.

Упорствайте – напредвайте – просперирайте! Това е мотото на EuroPride 2024 в Солун. Събитията се провеждат под патронажа и с финансовата подкрепа на Гръцката национална туристическа организация.

„Солун Прайд“ спечели правото да бъде домакин на EuroPride на годишната обща среща на асоциацията в Гьотеборг, Швеция, през октомври 2017 г. EuroPride в Солун първоначално трябваше да се проведе през 2020 г., но беше отменен поради пандемията от коронавирус. Членовете гласуваха на общото събрание през 2020 г., за да позволят на Солунския прайд да бъде домакин на EuroPride през 2024 г.

Гей парадът ще се проведе в историческия център на града около бялата кула, която ще бъде осветена в цветовете на дъгата

EuroPride е общоевропейско международно ЛГБТ събитие, включващо парад на гордостта, домакин на който всяка година е различен европейски град.

Гей парадът в Солун със сигурност ще пребори неколкократно софийския по посетители. Само гостите от чужбина се очаква да надминат 40 000.

„София Прайд“ в последните години събира по десетина хиляди участници, ако се вярва на организаторите.