Ген. Атанасов: Борисов искаше властта - купи си я. Сега да не ни търси!

Стефан Янев е готов на всичко - така синият шеф коментира новия играч в парламента Български възход

Политика
15:39 - 04 Октомври 2022
3849
Ген. Атанасов: Борисов искаше властта - купи си я. Сега да не ни търси!

"Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право да търси подкрепа от тези, които свали от власт." Така съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов коментира днешната изява на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Нали бяха аматьори. На ход са професионалистите от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" - допълва Атанасов във фейсбук поста си, визирайки определенията "аматьори" и "професионалисти", които от ГЕРБ даваха по време на миналия парламент и предизборната кампаниянай-вече за "Продължаваме промяната".

По отношение на новия играч в парламента - "Български възход", чийто лидер Стефан Янев обяви в изборната нощ, че Русия е "агресор" - при все реториката му дотогава, че войната е "руска операция" и обяви готовност да влезе във всякакви разговори, съюзи, коалиции, председателят на ДСБ посочва:

"Стефан Янев е готов на всичко".

И посочва в заключение, пак с ирония по адрес на Борисов, който се определя като най-можещия, най-опитния и с най-много международни контакти:

"Очакваме решението на най-опитния."

Макар от "Демократична България" все още да не са коментирали като коалиция изборните резултати, вчера сходна с на Атанасов теза изрази и другият й съпредседател - Христо Иванов.