Ген. Атанасов: На кюлчетата злато в чекмеджето на Борисов е изобразен той

Актуални новини
11:06 - 06 Ноември 2020
3735
Ген. Атанасов: На кюлчетата злато в чекмеджето на Борисов е изобразен той

На златните кюлчета, заснети в чекмеджето на Бойко Борисов, е изобразен неговия портрет. Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в студиото на Би Ти Ви. Той каза, че е научил това от добре информиран източник, който е получил такова кюлче.

Атанасов обясни, че златните кюлчета били част от лимитирана серия, която Борисов раздавал на приближените си. Съпредседателят на „Демократична България“ добави също, че е напълно сигурен в информацията, която му била споделена от човек, на който има доверие.

"Страхът, съчетан с невежество" - така той отговори на въпроса дали само страхът ръководи премиера Борисов. "Тука ще цитирам една крилата мисъл, че това, което на практика се случва у нас, е „невежеството убива повече от пандемията“, добави той. 

Според Атанасов в основата на страха на Борисов стои опасението, че хората ще излязат на протести, ако се въведат по-строги мерки.

„Има голямо нарепежение в обществото от тежкото недоверие, което има то към властта. И една клечка кибрит е достатъчна, за да избухне. Затова Борисов пипа с кадифени ръкавици. Внимава много“, посочи той.

"Тази криза е заплаха за националаната сигурност според българското законодателство. Къде е парламентът? Къде е правителството? Къде са другите институции? Защо не свикат заседание на Консултативния съвет? Борисов се страхува, че му е много нисък рейтингът", заяви още ген. Атанасов.

Той коментира, че Борисов и Радев, въпреки че не се обичат, е трябвало да се разберат и да си партнират по отношение на кризата.

"Те не са избрани да се обичат. Това бездействие на нищо не прилича", възмути се лидерът на ДСБ. Атанасов смята, че главно Борисов е виновен за това неразбирателство.

Междувременно той разкри, че Демократична България се готви за предстоящите избори. Не пожела да назове формациите, с които би се коалирала, настоявайки, че "рибата е в морето, за да слагаме тигана". ДБ ще си партнира с всички извън статуквото, в това число и Слави Трифонов, обясни лаконично той.