Ген. Мутафчийски е по екстремните спортове, мрази футбола

Общество
16:21 - 15 Април 2020
8005
Ген. Мутафчийски е по екстремните спортове, мрази футбола

Генерал Венцислав Мутафчийски е не само най-рейтинговата обществена фигура у нас в последния месец, но и истински културен   феномен, превърнал се в герой от фолклора, безброй интернет каламбури, греещ от ноктопластики и татуировки. Какво обаче се крие зад строгата униформа на военния лекар? Lupa.bg събра за вас няколко интересни и малко известни факта за шефа на кризисния щаб.

Първо, малко в разрез със своя мачистки имидж, генералът ненавижда футбола, за разлика от началника си Бойко Борисов. По ирония на съдбата Мутафчийски е израснал на метри от стадиона на един от най-биткаджийските провинциални отбори в България - Марек Дупница, но така и никога не е проявявал интерес към ритнитопковщината. "И в задния ми двор да играят, няма да ги погледна", казвал професорът по адрес на футболистите.

Прочутият фотос на Мутафчийски и екипа му след животоспасяваща операция

За сметка на това Мутафчийски си пада по екстремните спортове - гмуркане, ски спускане и най-вече - каране на мотор. Именно това е причината да вземе присърце случая с потрошения студент от 2009-а година, който оцелява по чудо след 12-часова операция. Снимката на разпускащия след изтощителната интервенция екип на ВМА наскоро обиколи социалните мрежи и събра хиляди коментари и харесвания.

Последно, но не по значение - ако се чудите как издържа генералът на напрежението, отговорът е прост - съпругата му е психиатър. Те имат двама синове близнаци – Марк и Александър, които обаче нямат никакво намерение да се занимават с медицина.