Ген. Мутафчийски : Махнах номинацията си от "Мъж на годината"

Началникът на НОЩ и ВМА се ядосал на предложението да вземе приза

Общество
10:36 - 07 Януари 2021 (обновена)
2662
Ген. Мутафчийски: Махнах номинацията си от "Мъж на годината"

Началникът на ВМА и на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски обяви с нескрита неохота, че е оттеглил лично номинацията си от класацията на "Дарик" "Мъж на годината", още щом е разбрал за нея.

"Късно снощи неприятно се изненадах. И първата ми работа бе да изпратя писмо на Радосвет Радев за оттегляне на подобна номинация. Не знам от кого и как се е случила", отсече Мутафчийски. Той бе номиниран заедно с детския инфекционист доц. Атанас Мангъров и бащата и син, преплавали Океана с лодка. 

А по повод трансформирането на ковид отделенията обратно в предишните сфери на лечение, здравният министър проф. Костадин Ангелов уточни, че се мисли по тази възможност. Използваемостта на леглата е около 33 на сто и спада. Но продължава поддръжката на известна готовност от легла така, че да няма неприятни изненади. 

По отношение на новоразрешената от Евроагенцията по лекарствата ваксина срещу COVID-19 на производителя "Модерна" шефът на ИАЛ обяви, че още следващата седмица се очаква първа доставка за всички страни-членки на ЕС. А единственият пункт, в който дозите ще се съхраняват у нас до разпределнието им по РЗИ-тата, е БулБио (в НЦЗПБ - б.р.). България е поръчала дози за 250 000 души от този производител. 2000 дози се очакват на 11 януари. 

Снимка: Агнес Методиева