Ген. Мутафчийски: На път сме да ни убият!

Актуални новини
08:32 - 29 Април 2020
10317
Ген. Мутафчийски: На път сме да ни убият!

Преносителите на лоши вести ги убиват. На път сме да ни убият. Това заяви шефът на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба в сряда сутринта. Коментарът му бе направен в отговор на въпрос дали Щабът възнамерява да промени концепцията на брифингите си с оглед факта, че ежедневно се наслоява напрежение в обществото и хората се стресират.

Вчера в интервю за "Дойче веле" той каза, че е получил смъртни заплахи.

Шефът на ВМА призна, че още преди три седмица НОЩ е поискал от премиера Бойко Борисов да бъде променен начинът на поднасяне на информация, но засега няма решение за промяна. "От три седмици настояваме пред премиера оповестяването на информацията за коронавируса да се промени“, коментира ген. Мутафчийски и добави: “Докато важи заповедта на премиера, ние ще продължим да изповядваме нашите функции“.

Извинявам се на нашите сънародници, че не винаги вестите са оптимистични, каза още генералът. Той призна, че и за членовете на НОЩ брифингите са емоционално изтощителни.

Шефът на НОЩ не е съгласен с констатациите, че информацията за заболелите се преекспонира на фона на малката заболеваемост у нас. 

Едно може да се потвърди, че в България се наблюдава ниска смъртност, каза ген. Венцислав Мутафчийски.

Отхлабването на мерките крие риск, смята професорът, но веднага уточни, че не може да се пренебрегнат останалите заболявания и ще трябва да се възстанови грижата и за хората, които не са болни от COVID-19.

На въпрос как върви разследването на полицията, след признанието на генерала, че е получил смъртни заплахи, днес Мутафчийски отсече: "Това е само мой проблем и ничий друг".