Ген. Мутафчийски покани артисти от Народния на бърза ваксина

У нас
15:12 - 22 Януари 2021
2044
Ген. Мутафчийски покани артисти от Народния на бърза ваксина

Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS получи специална благодарствена грамота от директора на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин като част от кампанията „ТЕАТЪРЪТ ВИ АПЛОДИРА“.

Плакетът е израз на признанието за подкрепата както на генерала, така и на екипите на най-голямата болница у нас към театъра и изкуството в трудната 2020 година.

„Благодарим Ви за това, че ни водите вече толкова време с усърдие и професионализъм през тази тъмна пещера, в която нито знаем накъде да вървим, нито знаем какво има в нея, а сте отговорни за това, какво ще се случи с тези, които водиш. Ние като лечители на духа подаваме ръка с признание към всички вас, лечителите на телата, за да се справим заедно. Благодарим ви за подкрепата конкретно към нашия театър от момента, в който стана възможно да отворим врати, макар и на 30% капацитет“, коментира Мариус Донкин.

От своя страна, началникът на ВМА благодари за подкрепата и сподели впечатленията и възхищенията на много от пациентите, преминали през лечебното заведение, че медиците са се оказали сериозни бойци и месеци наред, въпреки тежкото защитно облекло, въпреки умората и безсънните нощи, те са успели да съхранят своята усмивка и блага дума.

Проф. Мутафчийски отправи покана към всички желаещи артисти и служители на Народния театър да бъдат ваксинирани срещу SARS-CoV-2 в специално създадения ваксинационен център на ВМА.

От името на Народния театър Мариус Донкин подари и комплект от българска класическа литература за лекарите, работещи на първа линия във ВМА. Почти във всяка клиника пък има библиотека и за пациентите, които се лекуват – „за да поддържаме духа им в тези трудни времена“.