Ген. Съби Събев: Ще има още удари по Кримския мост

Целта е около 150 000 души да бъдат изолирани, смята първият български представител в НАТО

Украйна
20:27 - 17 Юли 2023
3886
Ген. Съби Събев: Ще има още удари по Кримския мост

И първата, и втората атака на моста идва да покаже, че Крим ще бъде изолиран, рано или късно, с развитието на контраофанзивата. И може би това няма да е последният удар по моста. Много е ясна целта – да се прекъсне наземният коридор с Крим и по този начин голяма руска групировка – около 150 000 души, да бъде изолирана, поставена в обкръжение, с невъзможност да бъде редовно снабдявана, с постоянни удари по нея”. Това коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” ген. Съби Събев, първият български представител в НАТО.
 
Според ген. Събев ударът не е от дронове, тъй като руската противовъздушна отбрана не е задействана.

„Очевидно, това са морски, някой казват подводни, някой надводни дронове, които са изненадали руската отбрана. Навярно, не се ги открили съвременно и те са успели да се взривят. По някои сведения, може би 200-300 грама взрив. Това, както виждаме, е достатъчно да бъде прекъснат автомобилния трафик с полуострова”, коментира ген. Събев.

„Не е невъзможно да бъдат нанесени удари с новите ракети Storm Shadow, които обаче пред така гъста противостоянна отбрана могат да бъдат и открити, евентуално, нейтрализирани”, каза ген. Събев.