Ген. Венцислав Мутафчийски: Призовавам всички да се имунизират

Ваксините са на път към България, обяви шефът на НОЩ

Здраве
10:27 - 17 Декември 2020
2960
Ген. Венцислав Мутафчийски: Призовавам всички да се имунизират

"Да, има сериозен оптимизъм в случващото се, но той е недостатъчен, особено по отношение на смъртността. Затова трябваше да предложим тези мерки на правителството. Въпреки тежкия дебат, свързан със сериозни икономически последици и за бизнеса, и за децата, трябваше да предложим удължаване на мерките до 31 януари", това заяви председателят на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Ние от Националния оперативен щаб винаги сме споделяли философията, че трябва да има по-малко заболели и по-малко загинали, за да може по-голям брой живи и здрави българи да дочакат ваксините. Те вече са на пазара, те са на път към България и трябва да сме по-мотивирани, за да спрем тази агония – в здравните заведения, в училищата, в психиката на българските граждани. Призовавам всички да се ваксинират. Призовавам всички лекари да се информират, за да бъдат компетентни и да разясняват на пациентите си ползите от ваксинацията", коментира председателят на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

„Трябва да сме бързи и гъвкави в мерките, в подпомагането на бизнеса и на хората, в осигуряването на лекарствата, ваксините, тъй като пандемията в цял свят се усложнява, а броят на починалите за съжаление продължава да е висок“, заяви премиерът Борисов в началото на съвещанието преди брифинга, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът отбеляза, че въпреки че броят на заболелите у нас е доста по-нисък, а броят на оздравелите надхвърля заразените, страната ни е на 14-о място в Европа по заболеваемост. „Винаги сме си поставяли животът и здравето на хората на първо място, затова продължаваме да действаме по тези мерки“, категоричен бе премиерът Борисов.

Снимка: Агнес Методиева