Ген. Запрянов: Кримският мост е взривен от Русия

Абсурдно е подобно количество взрив да премине толкова граници

Новини
19:39 - 14 Октомври 2022
3650
Ген. Запрянов: Кримският мост е взривен от Русия

След като правителството излезе с официална позиция, можем да смятаме, че България е изчистила своето име. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз бившият зам.-министър на отбраната Атанас Запрянов.

Внушението, че България има нещо общо, не е случайно. На руската страна е необходимо да дефинира международно участие срещу нейните интереси и да се върви по линията, която Путин следва отдавана, че в в събитията в Украйна са намесени западни държави, заяви ген. Запрянов твърденията на Русия, че камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България.

Целта за България е да се дестабилизира управлението, да се появи съмнение, да се мобилизира проруският елемент в България, добави той.

Абсурдно е подобно количество взрив да премине толкова граници. Това, което се случило, е подготвено и извършено в Русия. Не е възможно толкова голямо количество взрив да влезе в Русия, без да е засечено. Но руснаците нямат интерес да кажат истината, подчерта бившият зам.-министър на отбраната.

Интересно е как е изчислено точно в този момент да се взриви бомба и на моста да има влакова композиция с цистерни с гориво.

Руските разследващи трябва да кажат какъв вид е взривното вещество, шофьорът самоубиец ли е или камионът е взривен дистанционно. Ако е използван термитен взрив, нещата опират до Русия, Украйна не разполага с такава технология, коментира ген. Атанас Запрянов.

Демократичният свят подозира, че това събитие се използва веднага от Путин като оправдание за удари по цивилното население а Украйна, което се квалифицира като терористичен акт в международното право. Взривът може да е замислен с цел да послужи като развързване на ръцете на Русия за подобен тип бойни действия, каза още ген. Запрянов.