Генчовска взриви НС: Петков води своя външна политика!

Политика
14:42 - 15 Април 2022
8121
Генчовска взриви НС: Петков води своя външна политика!

Външният министър Теодора Генчовска очевидно наистина се разделя с поста си, както Lupa.bg вчера първа съобщи - след като обявила от парламентарната трибуна на закритото заседание на НС, че в България се водят 2 паралелни външни политики.

В контекста на готвената правителствена промяна в позицията спрямо Република Северна Македония и падането на ветото спрямо Скопие, сочено около 24 май, Генчовска заяви, че лично премиерът Кирил Петков водел собствена политика. А тази на държавата била различна от неговата. 

Генчовска признала пред народните депутати, че ситуацията във външната политика е скандална. Тя разкрила, че като външен министър научава 80% от нещата по отношение на РСМ от Скопие. От приятели в съседната ни страна Генчовска научила, че Петков и Ковачевски са се договорили за ново междуправителствено заседание.

"България има две външни политики. Едната е на Външно министерство, другата се провежда от премиера и неговите външнополитически съветници", казала Генчовска пред депутатите. 

По отношение на междуведомствената Историческа комисия, за съжаление, бодряшките изказавания на премиера Петков, са тотална неистина. Свършената работа на тази комисия е кръгла нула, не спряла с упреците си пред депутатите Генчовска.