Генералът разрешава ли? Пикник на морето без маски и без дистанция (СНИМКИ)

Актуални новини
13:30 - 27 Април 2020
5011
Генералът разрешава ли? Пикник на морето без маски и без дистанция (СНИМКИ)

Българите масово не слагат маски или ако ги носят, то ги слагат като лигавник или като папионка. Този извод направиха през последните часове шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски и имунологът и алерголог академик Богдан Петрунов - бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

МВР пък се оплака, че народът не се подчинява на полицията и не спазва противоепидемичните мерки. 

Подмамени от топлото време и загърбили страха от COVIV-19 мотористи окупираха поляните над морето край Синеморец. Фоторепортер на Lupa.bg засече в топлия неделен следобед група от 10 моторджии, които бяха седнали на почивка и на сладка раздумка на дървени пейки със сламени чадъри над плажовете. Някои от тях се бяха излегнали и на тревата. Прави впечатление, че никой от групата не носи предпазна маска или шал, както и не спазва социална дистанция от 1,5-2 метра.


Очевидно любителите на високите скорости използват и празните пътища от Царево до Резово, за да си вдигат адреналина.

Засечените от Lupa.bg мотористи бяха предимно от Бургаско и Варненско. 

Летните температури изкушават семействата да си спретнат пикник на морския бряг. Lupa.bg засече на плажовете между Царево и Синеморец и семейства с деца, които се бяха събрали на големи групи и хапваха скара и пийваха бира край морския бряг.

Снимки: Агнес Методиева