Гениалните Slayer се завръщат!

Легендарната американска траш банда се събира за два зверски концерта

Новини
17:10 - 22 Февруари 2024
1452
Гениалните Slayer се завръщат!

Лудницата е пълна - неочаквано, без никакво предизвестие траш легендите Slayer обявиха, че се завръщат, пет години след като направиха последния си концерт и по-малко от месец, след като Кери Кинг обяви новата си група.

Колкото и да сме объркани, все пак сме щастливи - Slayer са чудовищна и велика група. Бандата потвърди участие в два тежки фестивала в САЩ това лято.

Траш метъл титаните, които изглежда се разпаднаха завинаги през 2019 г., ще оглавят фестивала Louder Than Life 2024 заедно със Slipknot, Korn, Motley Crue, Judas Priest, Disturbed, Evanescence, Five Finger Death Punch и много други.

Той ще се проведе в Kentucky Exposition Center от 26 до 29 септември.

Новината за завръщането на Slayer ще шокира повечето фенове, тъй като китаристът Кери Кинг заяви по-рано този месец, че не е чувал фронтмена Том Арая, откакто групата е окачила инструментите си след "последното" си шоу в LA Forum на 30 ноември 2019 г.

Кинг, който стартира новия си проект тази година, заяви пред Rolling Stone, че не е имал никакъв контакт с бившия си колега от групата.

"Дори не е изпращал SMS", призна той.

"Дори имейл. С всички останали от групата съм разговарял по телефона, изпращал съм съобщения или имейли. Ако Том ме потърси, вероятно ще му отговоря. Вероятно зависи от това за какво ме е търсил, но в момента не му пожелавам смъртта".

В новия проект на Кери Кинг ще участва и неговият "съотборник" от Slayer Пол Бостаф на барабаните, бившият кадър на Machine Head Фил Демъл, басистът на Hellyeah Кайл Сандърс и вокалистът на Death Angel Марк Осегеда. Дебютният албум на групата "From Hell I Rise" ще се появи на 17 май.