Генка Шикерова: С Милен щяхме да сме на брифинг в Министерския съвет и да... мълчим

Общество
23:47 - 22 Април 2020
13415
Генка Шикерова: С Милен щяхме да сме на брифинг в Министерския съвет и да... мълчим

Журналистката Генка Шикерова, с която съвсем отскоро загиналият в катастрофа тв водещ Милен Цветков водеше ново предаване по TV1, разказа за последните дни на съвместната им работа.

"...Няма го Милен. Човекът, с когото се познаваме от години, но в последния месец бяхме заедно. Събра ни работата. Последната ни обща радост беше, че отново имаме журналистически карти. За първи път от много време.

Милен каза, че вече можем да отидем на брифинга в Министерския съвет. Планирахме да е тази седмица. Щяхме да сме заедно там и да... мълчим", разкри тя. Една от последните снимки на журналиста в социалните мрежи бе с маска и с послание: "Маските са не да ви пазят, а да мълчите".

Шикерова добави, че покойният ни колега е спазвал винаги правилата, дори онези, които не е харесвал. "Затова остана в София - заради карантината. И спря на червен светофар. Уби го човек, за когото правилата не важат. Смъртта дойде от системата, която той критикуваше", коментира водещата с треперещ глас. В предаването от близо час и половина тя покани голяма част от бившите колеги на Цветков в Нова телевизия, за да припомнят какъв човек и професионалист бе той. 

"Така си ги представяше нещата Милен. С доза провокация и с чувство за хумор", каза Генка Шикерова в ефира.