Георг Георгиев: Депутат да е имал контакт с терорист - това е провал в сигурността

Нека колегите от ДБ да обяснят какво се е случило, призова бившият зам.- външен министър

Политика
10:40 - 11 Януари 2023
1783
Георг Георгиев: Депутат да е имал контакт с терорист - това е провал в сигурността

Случаят със заловения у нас британски гражданин, издирван от Интерпол и комуникирал с депутатката на ДБ Албена Симеонова, предизвика спор сред депутатите. Георг Георгиев изчете декларация, провокирана от случая.

"Държавата е обект на пробив на сигурността - грабежи, домови кражби, бум на битовата престъпност, разбити коли, убийства, катастрофи. Случващото се по пътищата вече взима застрашителни размери", заяви той и допълни, че улиците са пълни с мигранти.

Пикът обаче било вчерашното задържане на издирвания от Интерпол. "В досег с този човек повече от месец, месец, в който се чудим къде са били българските служби и МВР, достъп е имал наш колега народен представител. Ние сме притеснени за здравето и живота на този колега, която е била заблудена от миловидния му външен вид и в медиите го нарича "абсолютно нормален човек", заяви Георгиев.

Георгиев смята, че това е много дълбок провал в сигурността на "най-чистата и добрата, макар и най-малката партия в този парламент". "Партия, в която знаем, че нейните редици са имунизирани от това в тях да се инфилтрират престъпни фактори. Всички сме смъртни и застрашени да бъдем въвлечени в нещо не толкова красиво, което не съответства на красивия облик на нашата безгрешна партия", атакува той с тънка ирония ДБ.

И добави - "ако в такава партия могат да влязат подобни елементи, не знам какво може да случи в партия, за която знаем, че има хора, които сътрудничат с граждани на Руската федерация". "Ако в "Демократична България" може да има такива хора, какво остава за ПП. С тази декларация искаме да дадем опция на колегите да обяснят какво се е случило", каза той. 

Снимка: Агнес Методиева