Георг Георгиев: Радев е опасен и вреден за България с пропагандата си

По-рано днес от президентството разпространиха позиция на президента относно войната в Украйна. Според нея конфликтът между Москва и Киев няма военно решение

Топ
19:45 - 15 Юли 2023
3607
Георг Георгиев: Радев е опасен и вреден за България с пропагандата си

Прокремълската пропаганда, която идва от президента Румен Радев е опасна и вредна за държавата. Това заяви по БНТ бившият зам.-външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

"Президентът Радев иска упорито да се дистанцира от всичко което прави нашата държава - последователен и реален партньор в НАТО и член в ЕС. Опитваме се да не се изразя прекалено крайно, защото смятам, че българската политика няма нужда от това противопоставяне. Президентът обаче го прави осъзнато и нарочно, и с определена цел, тази прокремълска пропаганда, която излиза от него и неговата администрация, защото и свързани с него други представители упражняват такъв тип говорене, е много опасна и вредна за държавата", каза Георгиев.

И ако държавният глава, който трябва да е обединител на нацията и не само и да излъчва сигнали на най-високо ниво идващи от България, си позволява по подобен начин да петни репутацията на държавата ни - това вече не е проблем само на България, но и в целия регион в който искаме да се разположим като фактор на стабилност, добави още Георгиев.

По-рано днес от президентството разпространиха позиция на президента относно войната в Украйна. Според нея конфликтът между Москва и Киев няма военно решение.