Георги Георгиев: ГЕРБ е готов да управлява 4 години

Партията гарантира рехабилитацията на 2000 км републикански пътища

Политика
10:27 - 08 Октомври 2024
1263
Георги Георгиев: ГЕРБ е готов да управлява 4 години

ГЕРБ представи управленската си програма за сигурно и стабилно управление за следващите 4 години. Това сподели депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев в своя фейсбук профил.

"Вижте приоритетите ни в едни от ключовете сектори за България - правосъдие, образование, икономика, транспорт, спорт и култура.

ГЕРБ припознава образованието като основен фактор за развитието на икономиката. Гарантираме промяна в учебните програми, за да скъсим пътя между образованието и пазара на труда. Продължаваме инвестициите в преподавателите, както и в изграждането и реновирането на училища и детски градини.

ГЕРБ гарантира 100% безплатно саниране. Ще продължим програмата за саниране, която оставихме през 2022 г. и по която бяха обновени над 2000 гради, в които живеят над 170 хиляди български семейства.

ГЕРБ гарантира, че българските доходи ще догонят 80% от средноевропейските и до края на управленския ни мандат ще имаме 120 млрд. евро растеж. Ще произвеждаме повече, за да имаме изпреварваща икономика.

ГЕРБ гарантира трайно, устойчиво и качествено законодателство. Само ГЕРБ може да гарантира бърз и справедлив процес, ръководен от компетентни магистрати. Ще продължим и с мерките срещу корупцията.

ГЕРБ гарантира рехабилитацията на 2000 км републикански пътища. Ще довършим всички започнати от нас проеки - AM "Хемус", "Струма", Ботевград-Мездра, софийският околовростен път - и то в най-тежката му част между бул. "Братя Бъкстон" и AM "Струма".

ГЕРБ гарантира подобряване на законодателната рамка за насърчаване на инвестициите чрез нов Закон за публично-частното партньорство.

ГЕРБ гарантира изграждането на 15 стратегически индустриални парка на територията на страната.

ГЕРБ е гарант за увеличение на финансирането на спортните клубове с 200%. За да имат стимул да развиват българските спортисти.

ГЕРБ изпълни ангажимента си за чувствително увеличение на бюджета за култура. Гарантираме осъществяване на дълбока структурна реформа на модела на финансиране на културния сектор.