Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора

Прокуратурата обяви, че има достатъчно и неоспорими доказателства

Новини
19:18 - 28 Август 2023
2969
Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора

Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора. Това реши съдът в Стара Загора.

След 8 часа заседание, прекъсвано от спиране на тока в съдебната палата в Стара Загора, съдът не уважи искането защитата на Георги Георгиев за промяна на постоянната му мярка за неотклонение. Имало достатъчно данни, че именно 26-годишният мъж е извършителят на тежките наранявания срещу Дебора.

„Считаме, че сме събрали достатъчно доказателства, че обвиняемото лице е извършило престъплението, за което са му предявени три обвинения за тежки умишлени престъпление. Удовлетворени сме от решението на съда”, заяви наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева.

Адвокатите на Георгиев смятат, че според резултатите от две експертизи, няма доказателства, че в нощта на нанасяне нараняванията срещу Дебора той е бил в дома й

„Има нови експертизи, които оневиняват клиента ни”, заяви адвокат Петко Кънев, защитник на Георги Георгиев.Адвокатите на Георги: Експертизите категорично отхвърлят възможността той да е нападнал Дебора

„Няма какъвто и да е биологичен материал по дрехите на Георги, за които дрехи прокуратурата твърди, че е бил в нощта на нападението над Дебора”, заяви адвокат Валентин Димитров, защитник на Георги Георгиев.

Прокуратурата обяви, че има достатъчно и неоспорими доказателства, сред които засичане на местоположение по мобилен телефон, камери на АПИ и много други, от които категорично се доказва, че Георгиев е извършителят на нараняванията срещу Дебора.