Георги Георгиев: Поемаме и изпълняваме ангажименти не само преди избори

Строителят на асансьорите в "Манастирски ливади" ще бъде глобен за забавянето, заяви зам.-шефът на СОС

Новини
15:43 - 15 Май 2024
1817
Георги Георгиев: Поемаме и изпълняваме ангажименти не само преди избори

Голямата разлика между нас и опонентите ни е, че поемаме ангажименти не само преди избори. И че ги изпълняваме - некампанийно. Това написа в профила си във Фейсбук зам.-председателят на СОС и кандидат за депутат Георги Георгиев. 

Ето какво написа Георгиев в социалните мрежи:

Обещанията и тяхното изпълнение - преди предизборните кампании.

Голямата разлика между нас и опонентите ни е, че поемаме ангажименти не само преди избори. И че ги изпълняваме - некампанийно.

Преди една година след среща с граждани от Манастирски ливади - Запад поех един конкретен ангажимент - да осигурим финансиране за така необходимите асансьори за достъпна среда при обръщалото на трамвай 7. Необходимите средства от 600 000 лв бяха осигурени в бюджета през септември 2024 г с гласовете на ГЕРБ-СДС и преди това с изрично решение на общинския съвет от 25 май 2023 година конкретно за този проект.

Междувременно тогавашният кмет на район Витоша инж. Теодор Петков свърши всичко необходимо за изграждането на асансьорите - дълги и времеемки градоустройствени процедури, той проведе обществена поръчка и избра изпълнител, сключи договор и през есента започнахме строителството.

След сигнали от граждани за забавянето на строителството направих проверка на място и разговарях с новия районен кмет. Той ме увери, че строителят ще бъде глобен за забавянето, както и че до края на юни обектът ще е напълно готов.