Георги Гергов: Курник няма да строя, аз спасих Панаира

Според пловдивския баровец някой си прави политически пиар на негов гръб

Политика
16:26 - 24 Ноември 2022
2182
Георги Гергов: Курник няма да строя, аз спасих Панаира

Курник няма да направя, камо ли да застроя панаира. Всъщност аз спасих панаира и сега бера плодовете на това, че съм вложил средства, за да го има. Това заяви пред "24 часа" Георги Гергов след като придоби пълния контрол над "Международен панаир Пловдив".

"Правят си политически кампании на мой гръб. Те нямат понятие какво съм свършил през тези години, за да го запазя този панаир. 16 години съм в него и не съм нарушил по никакъв начин ангажимента Пловдив да има панаир", заяви Гергов.

И още: "Платил съм 32 млн. лева на панаира с мои лични пари. Те говорят, че Гергов е откраднал панаира. Но преди Пловдив и общината не са притежавали и 1% от панаира. Аз съм този, който вкара общината в международния изложбен център. Какво да коментирам повече? Следвам закона. Плюха ме, заливаха ме с помия, но законът си е закон. И в този момент вместо Пловдив да застане зад мен, защото хората виждат какво става в панаира, ме атакуват. Вкараха 20 души на сесията днес да приказват глупости. Съветниците не искат да приемат устройствения план на града, какво вършат всъщност? На гърба на целия град правят политика, за да ги изберат отново."