Георги Градев: ЦСКА на "Армията" е наследникът на ЦСКА! Точка

От ЦСКА 1948 никога не са търсили приемственост, заяви адвокатът по спортно право

Спорт
17:25 - 29 Октомври 2021
2065
Георги Градев: ЦСКА на "Армията" е наследникът на ЦСКА! Точка

Специалистът по спортно право Георги Градев взе отношение по въпроса с приемствеността на ЦСКА. По негови думи ЦСКА - София е спортният наследник на фалиралото дружество, тъй като от ЦСКА 1948 никога не са търсили приемственост.

Това, че никой не оспорва този факт, означава, че отборът, който играе на стадион "Българска армия", е наследник на ЦСКА.

"Темата, която обсъждат Борислав Михайлов и адвокат Първанов, е абсолютно излишна. Има писмо от УЕФА от февруари 2018 година, в което УЕФА категорично казва, че ЦСКА има право да кандидатства за европейски лиценз това лято. Това писмо е разрешило всички спорове между страните.

Това, което Михайлов каза, че е помогнал по някакъв начин, е чист популизъм. УЕФА и ФИФА имат ясно разписани правила и процедури. Ако ЦСКА е върнат в турнирите 2018-а, това е защото така повеляват правилата на УЕФА.

Няма нужда да твърдим кой с какво е помогнал. Нито Михайлов, нито Бербатов, нито Чеферин има правото да погази правилата. Щом ЦСКА е пуснат в турнирите, това е защото правилата така са повелявали във времето.

ЦСКА - София е спортният наследник на фалиралото дружество ЦСКА. Те търсят това нещо. Практиката на съда в Лозана е категорична. Сегашният ЦСКА е наследник на стария ЦСКА по спортна линия.

Съдът казва още, че правоприемството и спортното приемство са две абсолютно различни неща. У нас няма спор кой е наследникът - ЦСКА 1948 никога не е твърдял, че е наследник на стария ЦСКА. Те никога не са търсили приемственост. Единственият, който търси приемственост, е ЦСКА - София. Никой не го оспорва това. След като те го търсят и никой не го оспорва, само те могат да бъдат приемници. Но това е приемство само на спортно ниво, а не на юридическо", сподели Георги Градев в предаването "От дузпа в тъч" на Sportal TV.