Георги Гвоздейков представи първия екипаж на медицинския хеликоптер

Благодаря на всички - и на тези, които помагаха, и на тези, които пречеха, защото ме направиха още по-силен!, заяви бившият депутат от ПП

Топ
17:07 - 18 Януари 2023
2524
Георги Гвоздейков представи първия екипаж на медицинския хеликоптер

Васил Вълков, Огнян Янков и Юлиян Богоев - това са пилотите от екипажа за първия хеликоптер за Спешна медицинска помощ. Триото беше представено от Георги Гвоздейков - бивш депутат от Продължаваме промяната и настоящ изпълнителен директор на ХЕМС.

Гвоздейков направи и обобщение на ситуацията около проекта за Спешна медицинска помощ с хеликоптер HEMS.

"На 16 януари приключи срокът за подаване на оферти за доставка на един хеликоптер с медицинско оборудване на "сух лизинг" (наем) със застраховка, обучение на 6 пилота за съответния тип хеликоптер, обучение на двама инженери за техническо обслужване и обучение на техническо лице за работа с медицинското оборудване", заяви Георги Гвоздейков.

"Получени са две оферти за изпълнение на възложената поръчка, като едната е от Словакия, а другата от Белгия. Назначената комисия има за задача до 17 февруари, да направи оценка на документите за допустимост на кандидатите, преглед и проверка на техническите предложения, отваряне на ценовите предложения и избор на изпълнител по критерия най-ниска предоставена цена за услугите", допълни един от шефовете на ХЕМС.

"Спазвайки всички процедури и срокове произтичащи от ЗОП и в случай, че не се стигне до обстоятелства, които умишлено възпрепятстват и саботират процеса по сключване на договор с избрания изпълнител, мога да ви уверя, че до края на месец април ще въведем хеликоптера в експлоатация и ще получим свидетелство за авиационен оператор (САО) със SPA.HEMS одобрение. В крайна сметка обществото ни заслужава този закъснял проект. Ние ще положим максимум усилия, за да скъсим сроковете, до колкото това зависи от нашата работа", каза още Гвоздейков.

"Благодаря на целия екип и всички които помагаха да стигнем до тук и вярвам, че така ще продължим и за напред! Благодаря и на тези, които пречеха на процеса, защото ме мотивираха още повече и ме направиха по-силен!", завърши бившият депутат.