Георги Гвоздейков вече е аут от парламента

Политика
11:23 - 20 Юли 2022
4503
Георги Гвоздейков вече е аут от парламента

Народното събрание гласува напускането на депутата от ПГ на "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков . 

Искането за освобождаването му бе заложено като точка номер едно за сряда.

Напускането идва само няколко седмици, след като името на народния представител бе замесено в интрига от партия "Възраждане".

Преди 10 дни от политическа сила обявиха, че Гвоздейков се е явил на конкурс за Директор на Дирекция „Летателни стандарти“ и го е спечелил според тях без да има нужната квалификация за поста.

Според информация от източници на партията, в рамките на един ден той е бил назначен на съответната длъжност докато е народен представител, след което започва да ползва неплатен отпуск, за да запази мястото си като директор, докато е депутат. 

От ПП категорично отрекоха тази информация.

"Георги Гвоздейков никога не е назначаван за директор в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, което можем да докажем и със снимка от трудовата му книжка. Нещо повече, народен представител няма как да заема такава длъжност според Закона за държавния служител", заявяват от ПП в тази връзка. Оттам посочиха също, че Гвоздейков се явява на конкурс, който е обявен още преди предизборната кампания.

"Нашата група ще следим с огромен интерес развитието от тук нататък на г-н Гвоздейков и всички неща, които се случват около него, защото тази процедура и поставянето на този човек на поста, на който смятате да го поставите след това, е задействана доста преди това.

Нулевата толерантност към корупцията се изразява по интересни начини, понякога подготвяйки процедура за конкретен човек, преди служебния кабинет. И като се стигне до купуване на хеликоптери, всички трябва да сме много внимателни от коя фирма, откъде и как какво ще вземем за да бъде всичко правилно и честно", каза лидерът на ИТН Тошко Йорданов по време на дебатите за оставката на Гвоздейков в НС. 

"Ние излизаме тук и коментираме какво г-н Гвоздейков искал да направи. Едни го хвалят, други му пожелават успех, трети ще го наблюдават. Съвсем нормално  и той да си каже думата. Ако прецени, това разбира се не е задължително, но е редно, когато става въпрос за спекулации. Нищо страшно няма, пак повтарям още повече, че един политик, какъвто е г-н Гвоздейков, най-нормалното нещо е да излезе на трибуната и да обясни защо подава оставка като народен представител. А може би се оттегля от политическия живот на страната, което мисля е сериозно събите", каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Към призива за обяснение от се присъедини и Александър Несторов от ДПС.

"Искам доста сериозно да се присъединя към вашия призив г-н Гвоздейков да излезе тук и да излезе и да мотивира по-дълбоко желанието си за оставка", каза Несторов.

"Аз няма да ви преча да се грижете за г-н Гвоздейков. Въпросът е, че не е морално, това, което вие много обичате, в последните дни на едно управление, хората да скачат по разни постове, само, защото си тръгваме. Още повече да правим конкурси, експресни конкурси", Станислав Анастасов.