Георги Харизанов: Не редя листите на ГЕРБ

Новини
20:10 - 22 Февруари 2021
3194
Георги Харизанов: Не редя листите на ГЕРБ

Не е имало разговори за бъдещ кабинет без Борисов. Г-н Борисов ясно даде заявката си през лятото. Той е човекът, който трябва да реши, заяви пред БНТ членът на ГЕРБ и изпълнителен директор на телевизия "Европа" Георги Харизанов.

Харизанов отговори и на обвиненията на лидера на „Републиканци за България” Цветан Цветанов, че той е човекът, който реди листите в ГЕРБ.

"Категорично не редя листите на ГЕРБ. Това го казва Цветанов, който напоследък почти не говори истини. Листите се редят от структурите на ГЕРБ в страната. Аз съм номинирал за депутат Бойко Борисов в моя район. Това е моето редене на листи и мен няма да ме видите в листите.

Цветанов да се фокусира върху Ягодинската пещера. Никога не съм спорил с него. Умишлено иронизирам това, което прави той в момента, и никога не съм иронизирал това, което е правил 18-19 години в ГЕРБ.

Той беше много добър втори и много лош първи. Цветанов е опасност за ГЕРБ, колкото е опасно на Земята да падне астероид. В неговата партия няма политически живец ", заяви Георги Харизанов.

"Козът на ГЕРБ в тези избори ще са резултатите. Нито една партия не е постигала такива резултати като ГЕРБ. Много хора се опитват да се покатерят на стълбата, нападайки Борисов.

За мен не е загадка какво ще се случи преди изборите, а какво ще се случи след изборите - кои и колко партии ще влязат в парламента. И в момента ГЕРБ показва отлични резултати, като категорично се справя с коронакризата - и медицинската, и икономическата.

"Има червена линия след изборите, която ГЕРБ никога няма да прекрачи. Това е БСП. Нека видим кои партии ще влязат в НС. Това ще решат избирателите. Аз съм съгласен и одобрявам много от исканията на градската десница и съм го казвал. Много наши идеи съвпадат с техните. Единственото, за което не бях съгласен с тях, е, че правителството трябва да подаде оставка. Иначе те имат много добри и конкретни идеи", посочи в заключение Харизанов.