Георги Христов гневно: Не мърсете с мръсните си ръце Лили Иванова!

Култура
17:47 - 19 Септември 2021
8076
Георги Христов гневно: Не мърсете с мръсните си ръце Лили Иванова!

След острите критики към Лили Иванова и коментарите да слезе достойно от сцената, породени от концерта ѝ в Античния театър в Пловдив, състоял се във вторник вечерта пред около 3000 души публика, последва вълна от подкрепа към нея. Думи на уважение изказаха творци и спортисти.

"Не мърсете с недостойните си и мръсни ръце името на Лили Иванова!", реагира гневно във фейсбук снощи естрадният певец Георги Христов.

"Лили Иванова - недосегаема крепост!", написа и някогашното "златно момиче" и настоящ председател на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Чета от няколко дни развихрилите се коментари за концерта в Пловдив на най-великата в сферата си в България Лили Иванова. Честно казано, в първите два дни даже не се впечатлих. Толкова съм свикнала със злобата и простотията по нашите ширини, че това не е никаква изненада. Е, подразних се, че точно жената, която ме е карала стотици пъти да онемявам от възторг е мишената, но като разбрах, че журналист е “капацитетът” решил да пожъне “слава” на гърба на най-голямата, нещата си дойдоха на мястото", написа Раева.

"Веднага се сетих, какво ми беше казал един футболен журналист преди доста години: “Когато някой млад журналист идваше да се учи при мен му казвах: Плюй по Сираков, ако искаш да станеш известен журналист!” Някои негови ученици до ден днешен го спазват. Реших, че този пример е много подходящ за случая и затова го споделих. Та и този журналист така… хем плюл, хем толкова плювни по адрес на недостижимата Лили Иванова предизвика, но аз пак не запомних името му… И хората бързо ще забравят името му. А нейното ще го помнят и правнуците ни… Респект, Лили", сподели възхищението си от естрадната прима някогашната успешна състезателка по художествена гимнастика.

Пръв възмущението си от начина на пеене на Лили Иванова в Пловдив изрази известният журналист Георги Тошев, който е бил сред зрителите в Античния театър и който дълги години бе в близкото обкръжение на примата. "Всичко има начало ... и край! Да знаеш кога ... и как", написа той във фейсбук. Постът му възпламени вълна от коментари "за" и "против" Лили Иванова. От негови думи към коментари под поста му стана ясно и че озвучаването в Античния театър е било под всяка критика, което е странно имайки предвид, че в това отношение Лили Иванова е доказвала през годините, че е перфекционист.