Георги Кадиев: Готвят преврат срещу Нинова в събота

Най-близките й хора искат да се наместят в скута с мазно кафе в ръка, казва бившият бесепар

Политика
12:13 - 14 Юни 2024
8300
Георги Кадиев: Готвят преврат срещу Нинова в събота

Съвсем скоро и Корнелия Нинова ще я споходят ударите на съдбата. Лидерката на БСП безброй пъти успяваше да се измъкне суха след всяко изборно поражение, но този път май няма да й се размине. Защото според Георги Кадиев от най-близкото й обкръжение й готвят преврат. 

Той съобщи това във фейсбук с нескрита неприязън. Ето какво пише Георги Кадиев: 

Може да имам и имам всякакви критики към Корнелия Нинова, но е отвратително, когато най-близките й хора правят преврат срещу нея, за да се наместят в скута, с мазно кафе в ръка.
Още в събота ще го видите.
Ако това ще е промяната вляво, благодаря.

Както Lupa.bg писа вчера, се очаква свикване на извънреден пленум на партията тази събота, въпреки желанието на ръководството той да се състои другата неделя. Повече от 70 членове на Националния съвет обаче мислят друго и са събрали подписи събитието да се състои утре. Най-вероятно след оставката на Нинова временен председател на БСП до провеждането на конгреса през октомври ще стане заместникът й Атанас Зафиров. Очаква се също така парламентарната група да бъде оглавена от Борислав Гуцанов - досегашната дясна ръка на Нинова. 

"Хората около Корнелия са предатели-рецидивисти-паразити. Сега търсят друг гостоприемник и съм сигурен, че ще го намерят. Да е мислила, когато се обгради с такива. Не я съжалявам!", пишат последователите на Кадиев под поста му. 

А други обобщават: "Тя, нали подаде оставка? Какъв преврат. Тя приключи. А ако се върне начело есента, то тя ще приключи БСП".