Георги Кадиев отпадна от листите на БСП: Не постигнахме съгласие

Политика
22:14 - 10 Октомври 2021
6934
Георги Кадиев отпадна от листите на БСП: Не постигнахме съгласие

Лидерът на партията "Нормална България" Георги Кадиев остава извън листите на коалицията "БСП за България". Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Facebook, в който споделя, че не се е разбрал с ръководството на БСП.

"Искрено съжалявам, че не постигнахме съгласие с ръководството на БСП. Има неща, които са много по-важни от местата в листите, и там се разминахме", пише политикът в профила си.

Само дни по-рано в интервю за Dir.bg Георги Кадиев сподели, че текат преговори с Корнелия Нинова относно подредбата в листите.

"Ще бъда в листа в София, няма да съм водач, но преговорите продължават", каза лидерът на "Нормална България".

Отпадането на Кадиев означава и че още една партия се отделя от лявата коалиция. Седмица по-рано лидерът на ИБГНИ Мая Манолова дръпна един от коалиционните партньори на Корнелия Нинова. Това е Минчо Христов от "Движението на непартийните кандидати", който беше и депутат от "БСП за България" в последния 46-и парламент в качеството си на коалиционен партньор на БСП.

Днес Националният съвет на БСП одобри окончателното подреждане на листите, направено от областните съвети на партията в 31 многомандатни избирателни райони, но не съобщи имената на кандидатите.

В тях са включени професионалисти от различни сектори: в областта на икономика и финанси, бюджет и данъчна политика - 25 процента, социална политика, здравеопазване, образование, култура и журналистика - 28 процента.

Юристи -15 процента, инженери - девет процента, природни науки - осем процента, отбрана и сигурност - пет процента, земеделие - пет процента, спорт - пет процента.