Георги Кадиев песимистично: Отиваме на 8-и избори

Как да се разберат, като Борисов иска лидерите да са в кабинета, а другите държат на експертно правителство, коментира политикът

Политика
15:30 - 08 Октомври 2024
6870
Георги Кадиев песимистично: Отиваме на 8-и избори

Георги Кадиев

"Няма да има правителство. Ще ходим на 8-и избори". Това прогнозира в разгара на кампанията на седмия подред предсрочен парламентарен вот Георги Кадиев от "Нормална държава", който преди години беше част от парламентарната група на БСП и зам.-министър на финансите. 

Ето какво акцентира той в социалните мрежи: 

Из управленската програма на ГЕРБ, точка 1:
"Ще съставим правителство с министър-председател, посочен от ГЕРБ".
Няма да има правителство.
Ще ходим на 8-и избори.
И дотогава трябва да има ново ляво.

Пред Lupa.bg Георги Кадиев поясни какво има предвид: "Сега ГЕРБ надуват мускули - ние ще съставим правителство, с министър-председател от ГЕРБ... Борисов заяви, че политическите лидери трябва да са вътре в кабинета. Но всички останали търсят друг тип правителство - било експертно, било равноотдалечено... Как тогава ще се разберат?" 

Преди броени дни в Ихтиман Бойко Борисов ясно заяви: "Не ни трябва равноотдалечен премиер, трябва всички да сме вътре. Кой ще гарантира за тези хора? Това е премиерът. Има война в Украйна, в Израел. Аз не си спомням такава чудовищна международна ситуация. Ние днес сме пред война, а ние си играем на правителство". 

Днес лидерът на ГЕРБ отново разкритикува идеята за равноотдалечения премиер и попита риторично:

Има ли по-добър от Томислав в тая държава? Няма! Но Атанасов казва – да намираме равноотдалечен. Като е отдалечен толкова, как да се сближим? Това ли е отговорност?"