Георги Кадиев: Ще имаме стабилно правителство, ако политиците преглътнат егото си

Новини
13:07 - 15 Август 2021
4347
Георги Кадиев: Ще имаме стабилно правителство, ако политиците преглътнат егото си

Има един-единствен проблем пред създаването на правителство с третия мандат и той се нарича его; ако политиците си преглътнат егото, може да има стабилно, дългосрочно правителство. Това коментира депутатът от "БСП за България" Георги Кадиев.

Според него трябва да има коалиционно споразумение с пълноправни участници. Трябва да е обща отговорност - общ мандат и обща, споделена отговорност, заяви той.

Кадиев отбеляза, че третият мандат се е превърнал в някакъв фетиш. Всъщност, няма такова значение, посочи той и допълни, че трябва да се върне ИТН на масата за преговори. Той посочи, че не разбира позициите на ДБ. Мандатът има церемониална стойност и нищо повече, каза Кадиев. За нас няма значение на кого ще бъде връчен, допълни Кадиев пред БНР.

Никой не може да състави правителство сам, никой няма доминираща роля, коментира Кадиев.
В отговор на въпрос той посочи, че според него повече от 10 процента възможност за съставяне на правителство едва ли има.

Актуализацията на бюджета не е задължителна, но е хубаво да се състои. За увеличението на пенсиите каза, че трябва да има реална компенсация на инфлацията.