Георги Лозанов: Явно Евгени Минчев ще е новият депутат от "Възраждане"

Преди 3 дни бях на кафе при г-жа Митрофанова - заяви паркетният лъв

Новини
11:00 - 16 Август 2024
2806
Георги Лозанов: Явно Евгени Минчев ще е новият депутат от "Възраждане"

Добро утро, г-н президент, Лордея (бел. авт. - гордея) се с вас, по повод срещите и совалките, които направихте. Това заяви пред бТВ Евгени Минчев, ПР експерт, обърквайки дори и водещата за обръщението към Румен Радев.

"Явно Евгени Минчев ще е новият депутат от "Възраждане", смята медийният експерт Георги Лозанов.

"Този закон за забрана на джендър пропагандата в училищата е добър. Смятам, че не трябва да има нито такава пропаганда, нито никаква в училищата. Проблемът с този закон е обаче, че такава пропаганда сред децата няма", допълни той.

"Може би този закон предпазва от бъдещи пропаганди. Ако трябва да има такава, то трябва да е за възобновяване на мъжеството, и пропаганда на религия и семейство, отговори му Минчев.

Да, бях преди 3 дни на кафе при г-жа Митрофанова. После бях при Костадин Костадинов във връзка с промените в Закона за училищно и предучилищно образование. Това призна Евгени Минчев в сутрешния блок на bTV. Той не си спомни кой го е поканил да отиде в парламента при Костадинов.

Май се готви за депутат от "Възраждане", иронизира доц. Георги Лозанов. Според него е редно да има забрана за пропаганда в училище, но става въпрос за каквато и да е, не само за джендър - "включително и руската пропаганда да бъде забранена".

"Забраняваш нещо, което не се случва – тогава значи преследваш някаква друга цел", подчерта Лозанов и напомни, че образователното министерство в становището по законопроекта не е дало нито един пример за джендър пропаганда в училище. Създаде се едно пропутиново мнозинство, заключи Лозанов.

"Аз миналата седмица бях при японския посланик, но никой не ме нарече гейша", възрази Минчев, според когото "нищо лошо няма в руския дизайн", когато стана въпрос какво стана в Русия с ЛГБТИ.

Лозанов обаче му напомни, че ако беше на мястото примерно на Георги Парцалев, Минчев е щял да бъде изпратен на съд. А Минчев отговори, че НПО било "нещо, което пречи на обществото" - като знак за подкрепа да мине и т.нар. закон за чуждестранните агенти.

Минчев обяви и как 95% от хората били доволни от законовите промени, но притиснат какви са тези данни, той накрая отговори, че е "това, което вижда на лаптопа". "Ма какво лошо му има на Путин", каза Евгени Минчев, а когато му беше напомнено, че е диктатор и избива деца в Украйна, отговорът беше: "Не на мен тия". Но за край на разговора призна, че сексуалната ориентация е предмет на разговор вкъщи.

"Трябва да проповядваме мъжество, вяра и религия в училищата. Със сигурност аз съм повече мъж от вас", обърна се към водещата Мария Цънцарова Минчев. Той посрещна с усмивка и чувство за хумор шегата на Лозанов, че е готов за депутат на "Възраждане".

"Много бих искал всички НПО-та да се махнат от България. Затова напълно подкрепям идеята на г-н Костадин Костадинов да има действащ закон по темата. Всички НПО-та лобират чуждите си интереси на наша територия", размишлява Минчев.

"Гледах лозунги от протеста на хората с различна сексуална ориентация пред президентството. На един от тях пишеше: "Колко още деца трябва да умрат заради вас?". А аз бих ви запитал: "Колко още деца няма да се родят, благодарение на вас", запита ексцентричният пиар експерт.

"Много интересен подход именно Евгени Минчев да брани традиционните ценности", отбеляза Лозанов.

Дискусията с двамата гости прерасна в лични нападки и опити за внушения.

"Аз съм депутат без заплата, а вие от някъде взимате заплата - без да сте депутат", каза Минчев на Лозанов. Няколко секунди по-късно, видимо ядосан от водещата Мария Цънцарова, Минчев напусна студиото с думите към водещата: "Вие просто говорите глупости".