Георги Марков: Ако на 24 януари бяха свалили Борисов, щеше да е пир по време на чума

Щяхме да сме без парламент, който да приеме закон за Извънредното положение

Новини
12:02 - 29 Март 2020
5440
Георги Марков: Ако на 24 януари бяха свалили Борисов, щеше да е пир по време на чума

На 24 януари т.г. БСП и ДПС решиха да свалят правителството на Бойко Борисов, но не успяха.

От трибуната казах, че те искат пир по време на чума и излязох прав.

Чумата дойде, но щяхме да сме без парламент, който да приеме закон за Извънредното положение за коронавируса и евентуално без парламент, който да приеме закон за държавния бюджет.

Щяхме да сме със служебно правителство и премиер, който нямаше да бъде приет от Ердоган, както Борисов, защото днешната световна дипломация се основава на личните контакти и личното доверие, които към Ердоган притежава само Борисов. Днес щяхме да сме заляти от ислямски орди и боевете щяха да са на българската, а не на гръцката граница, както са в момента.

На 5 април щеше да има предсрочни парламентарни избори, които щяха да бъдат отложени за неяснo кога.

БСП е безотговорна и трябва да мине в режим на самоимпийчмънт, както беше миналата година, няколко месеца през пролетта, когато ги нямаше в парламента.

Машинното гласуване трябва да се отмени и седемдесетте милиона лева да се дадат за болници. Кой е избран машинно в Европа - никой! Нито издигнатият от БСП президент Радев, нито президентът на Франция - Макрон, нито канцлерът на Германия - Меркел, нито канцлерът на Австрия - Курц, нито премиерът на Испания - Санчес, нито премиерът на Швеция - Льовен, нито премиерът на Унгария - Орбан, нито премиерът на Чехия - Бабиш, нито премиерът на Гърция - Мицотакис, нито американският, нито китайският, нито руският президент.

Ако на 24 януари бяхме свалили Бойко Борисов щяхме да сме пълни с мигранти и да мрем от чума, написа във фейсбук Георги Марков.