Георги Марков : Борисов да оттегли Деница Сачева!

Политика
11:11 - 03 Декември 2019
5702
Георги Марков: Борисов да оттегли Деница Сачева!

Изборът на Деница Сачева за поста социален министър от страна на премиера Борисов е на път да вкара ГЕРБ в конституционен капан.

Това става ясно от думите на Георги Марков, който определи начина, по който тя бе посочена, за абсурден.

„И в най-лошите си сънища не съм мислил, че ще доживеем, и то на 30-ата година от демокрацията, някакви главанаци да подведат до такава степен Борисов, че да нанесат такъв тежък удар на парламентаризма и парламентарната демокрация. Това е нечуван скандал!”, коментира пред „Епицентър” бившият конституционалист.

Скандалът около назначението на Сачева се състои в това, че тя е на път да встъпи в длъжност като министър, без предложението за нея да е гласувано от парламента.

„Тези хора, които са писали това съобщение, и са си наумили такова приемане-предаване, трябва да си отидат завинаги от администрацията и от управлението на политическия живот”, възмущава се още Марков.

Той подчертава, че в петък депутатите са гласували във вторник да приемат бюджета. И не е имало съобщение за гласуване на промени в правителството.

„Това са лудости! И е много тъжно, че  точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението”, коментира още Георги Марков.

Марков заявява, че ако все пак предложението бъде подложено на гласуване, той самият няма да даде гласа си за Сачева.