Георги Марков : БСП искат пир по време на чума

Актуални новини
09:55 - 24 Януари 2020
3467
Георги Марков: БСП искат пир по време на чума

БСП искат пир по време на чума и ние няма да го допуснем. Това заяви от трибуната народният представител от ГЕРБ Георги Марков в отговор на поискания от социалистите вота на недоверие към кабинета.

Той подчерта, че истинската цел на вота и на БСП всъщност е служебно правителство. 

"Това е върхът на национална безотоговорност. Да чака Перник служебни министри да си сменят секретарките, след това пиарките, да си намерят кабинетите, да си сложат портретите, да се запознаят защо е кризата, а след това да я решават. Това е пир по време на чума и ние няма да го допуснем.

Искате да оставите България без парламент. Да няма, ако се наложи, кой да промени бюджета. Да няма кой да пипне закона за водите. Искате президента да решава водната криза, който горкия, затова не е виновен“, посочи още Марков.

Депутатът от ГЕРБ подсказа на БСП, че вот можели да поискат и по-късно, но първо трябвало да се справим с кризата. 

„Как не ви дойде на ум, че има бедствие в Перник и да кажете: Ние обявяваме война на бедствието, а не на правителството. Няма давност, може да поискате вот на недоверие и по-късно. Вие искате пир по време на чума.

Той попита БСП дали серизоно мислят, че ГЕРБ са толкова лоши или само така говорят за пред електората. „Г-жа Нинова каза лятото: „Ще броим пилците на есен“. Защо не ги броим пилците, зима стана, Атанасовден мина. Хайде да ги преброим в Бургас. Пилците са 10 % вашите пилци. Във Варна – трагедия 14 %.

Създадохте политически булдозер и почнахте да ровите политически гроб на ГЕРБ в Хасково: Тетки, братовчедки, зълви, снахи“, коментира още Марков. „И какво стана като броим пилците в Хасково. Паднахте в гроба, който копаехте. Позор на политиката Йончева“, допълни още депутатът от ГЕРБ.

Според Георги Марков днес БСП са загубили изборите през 2021 г., защото не са подали ръка на ГЕРБ да решат бедствието.