Георги Марков : Холандия, по-кротко за България!

У нас терористи не трепят хората, не се разстрелваме по трамваите, защити страната ни депутатът

Новини
12:17 - 06 Юни 2019
3902
Георги Марков: Холандия, по-кротко за България!

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков се вбеси на острите критики на холандския външен министър Стеф Блок за България и изказването му, че страната ни не е готова за Шенген. "Той размахва пръст и ни учи", заяви Марков в декларация от парламентарната трибуна.

Министърът бе в страната ни в сряда и след срещи с премиера Бойко Борисов и външния министър Екатеина Захариева заяви, че България не е готова за Шенген заради корупцията и нелегалните мигранти.

"Загрижен съм за Холандия и народа й. Защото в България нито един терорист не се е намерил с автомат да изтрепе български граждани. В България е сигурно, и с оградата, и по улиците, не разстрелват по трамваите хора", допълни той. Марков бил разтревожен и за правосъдието в Холандия, защото българското нямало да пусне такъв терорист.

"Затова министърът да не ни учи, а да си гледа Холандия", заключи Марков.

И продължи с острия тон - той обясни, че ще помни отиващата си Еврокомисия с това, че е натискала България да приеме Истанбулската конвенция. "Тя завършва мандата си така -Великобритания вън, мигрантите вътре", бе лаконичен Марков.

След това Марков насочи стрелите към БСП: "Радвам, че сте тук, с вас парламентарният живот става по-интересен", каза той на червените.

Той напомни на БСП да види резултатите от изборите, защото "гласа народен божи", избирателите, дали вот на доверие на правителството. "Недейте да напускате повече парламента."Няма смисъл, ще бъдем заедно до 2021 г.", обърна се той към червените.

Марков изреди цитати на политици като Вучич, Ципрас, Заев, Ердоган, Саркози, които благодарят на премиера Борисов и казват ласкави думи за него. 

"Радвам се, защото е български премиер. Дай боже и вие като вземете властта, да говорят така за вас, и ние ще се радваме", засече Марков червените депутати, които се опитваха да подвикват от депутатските банки.