Георги Първанов се оплака: Щяха да ми откраднат бащината къща!

Новини
17:34 - 12 Май 2019
4058
Георги Първанов се оплака: Щяха да ми откраднат бащината къща!

Бившият президент Георги Първанов за малко да остане без бащината си къща заради хитра схема, сътворена от ловък измамник. Заради това го емнали съдия-изпълнители, от чиято схватка Първанов едва удпял да се измъкне. Това сподели самият той в Стрелча, където присъства на откриването на кампанията на АБВ за евроизборите в област Пазарджик.

След като местен жител се оплака, че е станал жертва на измама и се опитали да го преметнат с помощта на съдия-изпълнители, Първанов разкри, че самия той също е имал подобен проблем неотдавна.

„Майка ми и баща ми са покойници от години. Аз редовно ходя в родната си къща в Перник, поне два пъти месечно съм там, грижа се за градината, стремя се да я държа в ред. Миналата година си отивам и гледам, на вратата е лепнато листче от съдия-изпълнител. Малко съм изгубил интинкта си за самосъхранение, не му обърнах никакво внимание. Прибрах го в портфейла си и толкоз. След 20 дни обаче, когато пак отидох, за да засадя някои неща, отново имаше злепена бележка от съдия-изпълнител. Пишеше, че това е последно предупреждение, ако не, ще има санкции. Тоест - ще ми вземат къщата”, разказа Първанов.

„Като един добър и съвестен гражданин отидох в кантората, питам, кажете какво е станало, бях наистина много учуден. Оказа се, че някакъв измамник, Иван Петров да речем, не помня името, е регистрирал фирма, но на моя адрес в Перник. Направил каквото можал, завлякъл държавата. И сега – запор, ще взимат къщата! Та аз трябваше да доказвам, че на този адрес няма такъв човек и такава фирма. Казвам на съдия-изпълнителите, хайде, вие мен ме познавате, все пак съм в политиката от години... Ами ако е някой човек, когото не познавате, той как ще се оправи?! Те вдигнаха рамене... Така че аз мисля, че промяната в България трябва да започне от съдебната система”, разказа Първанов.