Георги Попов призна: Дошъл съм сам, за да изчистя името си

Исках да се върна още март 2020-та, но COVID-19 попречи, призна бизнесменът

Новини
14:58 - 23 Май 2021
7891
Георги Попов призна: Дошъл съм сам, за да изчистя името си

"Дошъл съм сам, за да изчистя името си. Аз вярвам в българското правосъдие и още през март 2020 година поисках да се върна в България, но не можах заради коронавируса", заяви пред спецсъда Георги Попов, сочен за дясна ръка на укриващия се в Дубай и обвинен в 18 престъпления Васил Божков.

Попов обясни, че иска да се грижи за свои близки, но не поясни кои, тъй като това са лични данни и тази част остана закрита за медиите.

Преди това обаче прокуратурата поиска постоянен арест за него и от държавното обвинение посочиха, че той е бил в управителните и надзорните съвети на фирмите, собственост на Васил Божков, организирали хазартни игри.

Още от 2014 г. Божков, Попов и други давали подкупи на служители в контролните органи. "Така са създали възможност да внасят държавна такса по закона за хазарта, различна от законово установената", казаха от прокуратурата.

Общата щета за бюджета е 500 млн. лева. На компютъра на Попов пък имало имейли, които доказвали прякото му участие в управлението на две от четирите дружества, организирали хазартните игри.