Христо Терзийски зове: Стойте си вкъщи заради дъжда и снега

У нас
19:15 - 14 Януари 2021
2174
Христо Терзийски зове: Стойте си вкъщи заради дъжда и снега

Очаква се ситуацията по пътната инфраструктура в страната да стане тежка поради валежите от дъжд и сняг. Това съобщиха на брифинг пред медиите вътрешният министър Христо Терзийски и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Призоваваме гражданите да предприемат пътувания само ако е необходимо, а когато се пътува, да са оборудвани за зимни условия. Колегите от АПИ следят постоянно ситуацията, каза вътрешният министър Христо Терзийски.

200 машини обработват превантивно терените против заледяване, каза началникът на АПИ Георги Терзийски.

Обстановката се усложнява - на места вали дъжд, като се очаква валежите да преминат в сняг. Единственият затворен участък за движенуие е проходът "Петрохан", допълни той. На Троянския проход има ограничения за преминаване на МСП над 12 т.

Всички екипи са в готовност за реакция, където има необходимост, ще се отстраняват паднали дървета или земна маса, обясни още вътрешният министър.

Очакваме снеговалежи в Североизточна България, където по традиция стават снегонавявания и почистването е затруднено. Затова нека се предприемат пътувания само при необходимост, категоричен е министърът.