Георги Вълев от „Килърите" съди Ловешкия затвор

Полиция охранява съда в Монтана, където се води делото на бизнесмена с доживотна присъда

Общество
16:43 - 31 Март 2023
3911
Георги Вълев от „Килърите" съди Ловешкия затвор

Полиция охранява засилено съда в Монтана заради дело на Георги Вълев от групата „Килърите". Той е осъден на доживотен затвор без право на замяна за организирането на две убийства. В момента Вълев води дело срещу администрацията на Ловешкия затвор, където излежава присъдата си.

Делото е разпределено в Монтана от Върховния административен съд, след като съдилищата близо до Ловеч са си направили отвод. От ГД „Охрана“ са поискали съдействие от Районното управление на полицията в Монтана.

Престъпната група, станала известна като „Килърите", беше задържана през 2010 г., а в края на 2017 г. делото приключи окончателно с най-тежки присъди.

През 2019 година Вълев водил дело срещу прокуратурата и поискал обезщетение от половин милион лева заради продължителността на делото и това, че е стоял през цялото време на процеса в ареста.

Осъденият на доживотен затвор за две убийства е водил дело в Софийския градски съд за 36 000 лева срещу МВР и прокуратурата за неимуществени вреди, които понесъл от неправомерни действия на разследващите полицаи и наблюдаващия делото прокурор. То е било прекратено.