ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха заседанието за "Росенец", пращат документите в ДАНС и прокуратурата

Ахмед Доган не се яви на изслушване в Комисията

У нас
15:47 - 14 Септември 2021
1731
ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха заседанието за "Росенец", пращат документите в ДАНС и прокуратурата

Липсата на кворум провали последното заседание на комисията за "Росенец". В залата се оказаха само 6 от всички 12 депутати, а за да стартира работа комисията са нужни поне 7 народни представители.

Така за заседание се бяха явили от ИТН, ДБ и ИБГНИ, но нито един от ГЕРБ, БСП и ДПС. На комисията бе извикан за изслушване почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, но той не се яви. От името на МВР бе шефът на Националната полиция Станимир Станев, който обаче нямаше възможност да разясни пред депутатите как е била организирана охраната на двата протеста на 11 юли миналата година.

"Ако 47-то НС прояви желание да разглежда темата, ще се видим отново", каза шефът на комисията "Росенец" Калоян Янков. Той поясни, че това е трябвало да бъде последното заседание. По думите му всички документи и материали ще бъдат пратени на всички органи, сред които ДАНС, прокуратурата и ДНСК.

Янков уточни, че не са имали време да изготвят цялостен доклад, но ще бъдат стенограмите от заседанията също ще бъдат препратени на институциите.

"Надявам се казуса Росенец да бъде продължен в следващия парламент, защото все още има неясни въпроси и основният – каква е връзката на Доган с Росенец", завърши Калоян Янков.