ГЕРБ даде банята в Банкя на "Софийски имоти"

Столичната община дава право на кметството да насочи 150 000 лв. от бюджета си за подобряване на инфраструктурата

Общество
16:29 - 21 Юли 2022
1734
ГЕРБ даде банята в Банкя на "Софийски имоти"

Минерална баня в Банкя да бъде стопанисвана за не повече от три години от общинското дружество „Софийски имоти“. Това беше гласувано на заседание на Столичния общински съвет днес.

Предложението е на съветници от ГЕРБ (СДС). В доклад за учредяване на право на ползване на „Софийски имоти“ ЕАД върху балнеолечебница на два етажа и тавански избени помещения и даване на разрешение за разходване на собствени средства те посочват, че до решението да предложат управлението на „Софийски имоти“ се е стигнало, след като никой не е проявил интерес да поеме концесията на банята досега, а гражданите имали нужда от нея.


„Това е една временна мярка, с която целим Банята да отвори врати за посетители наесен и да заработи с основни дейности за отдих и релаксация, свързани с лечебните свойства на минералната вода“, защити доклада си един от вносителите му Анна Стойкова от ГЕРБ (СДС).

От думите ѝ стана ясно, че банята няма да работи с пълния си капацитет, а с ограничени услуги и дейности. В доклада е посочено, че именно общинското дружество „Софийски имоти“ вече има такъв управленски опит с комплекса в парк „Възраждане“.

С доклада Столичната община дава право на кметството в Банкя да насочи 150 000 лв. от бюджета си за дооборудване, необходимо за основни дейности и услуги, които ще се предлагат в Минералната баня в гр. Банкя.