ГЕРБ дава сделката на Гергов за панаира на съд

Актуални новини
12:24 - 12 Януари 2023
2351
ГЕРБ дава сделката на Гергов за панаира на съд

Първо, аз ще припомня, че Пловдивският панаир беше приватизиран от бившия коалиционен партньор на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ – БСП, и то докато г-жа Корнелия Нинова беше заместник-министър и отговаряше за Пловдивския панаир. Това каза пред журналисти в парламента депутатът Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Те спокойно могат да се съберат и да обследват цялостно този проблем от неговия зародиш до неговото състояние в момента, допълни депутатът.

Второ, нашият кмет на ГЕРБ и ГЕРБ са решили да дадат тази сделка на съда, който е компетентен да реши доколко тя е законна и какви основания има, добави Тома Биков.

По-рано днес "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" заявиха на брифинг, че внасят искане за създаване на временна парламентарна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства около "харизването" на Пловдивския панаир на Георги Гергов, почетен консул на Руската федерация в Пловдив.

Виждаме заявките на ГЕРБ да се борят с корупцията да се обединяват по евроатлантическа линия, но когато става дума наистина да се предприемат действия, виждаме и казуса с Пловдивския панаир, коментира Никола Минчев.