ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Политика
18:34 - 23 Април 2024
1951
ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП саботираха първото заседание на временната комисия за "Турски поток".

Целта на комисията е установяване на факти и обстоятелства относно изчезналата пътна карта за българската енергетика, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта "Турски поток".

От "Продължаваме промяната - Демократична България" настояха да бъдат изслушани бившият посланик в Русия Илиян Василев, който присъстваше в залата, както и разследващата група "Елфите", които да се включат онлайн. 

ГЕРБ от своя страна поискаха документи и изслушване на турския посланик, защото реално в името на проекта думата "турски" не присъства. 

След около 50 минути спорове, шеги и неуместни коментари кой да бъде изслушан и кой не, се стигна до обсъждане на предложените правила за работа на комисията. От ПП-ДБ заявиха, че няма да ги подкрепят, защото не са имали време да се запознаят с тях.

Те предложиха гласуването на правилата да бъде отложено за следващото заседание, а днес да има само изслушвания, но председателстващият заседанието Рамадан Аталай от ДПС предложи прекратяване на заседанието и това беше прието.