ГЕРБ хапе БСП: Искате да ограбите чуждите пари

Отхвърлиха предложение на червените неусвоените партийни субсидии да се върнат в хазната

Политика
13:30 - 04 Юли 2019
1834
ГЕРБ хапе БСП: Искате да ограбите чуждите пари

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП неусвоените държавни субсидии за партиите до 3 юни тази година да се върнат обратно в хазната, а ГЕРБ го нарекоха опит за кражба на чуждите пари. 

"БСП се вглежда в нашите пари и по стар комунистически обичай иска да ги експроприира. Можем да продължим да се замеряме с различни факти от отчетите, които партиите публично оповестяват и които са на разположение на цялото общество, които са депозирани в сметната палата и по които Сметната палата е направила
проверка за тяхното законосъобразно изразходване", отсече шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Стоянова заяви, че ГЕРБ няма нито една забележка за това, че изразходва незаконосъобразно своите пари. Само че освен законосъобразно използване на парите има разумно използване на парите по стопански начин, от стопани на тези пари, мислейки не само за днешния ден, но и за бъдещето, съобразно неговата концепция.

"Понеже ГЕРБ е разходвал парите си разумно и понеже ГЕРБ е спазил закона за политическите партии, който го задължава да държи парите си в банки, за разлика от някои други, които имат милиони по касите си, затова сега БСП се вглежда в нашите пари и по стар комунистически обичай обича да експроприира парите на другите“, каза още Стоянова. Тя охарактеризира дебата, който колегите ѝ от ляво водят до момента с думите на героя на Дани Де Вито от филма „Парите на другите“: „Има едно нещо, което харесвам повече от парите и това са парите на другите", каза още Стоянова.