ГЕРБ и БСП се счепкаха за Спутник V

Политика
12:11 - 05 Март 2021
3698
ГЕРБ и БСП се счепкаха за Спутник V

Зад демонстрацията на загриженост за българските граждани, всъщност се крие лобизъм на БСП за руската ваксина, смята председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Мнението й бе реплика на предложението на БСП да се осигури на българските граждани свободен достъп до всякакви ваксини, което направи лидерът Корнелия Нинова, водач на листата „БСП – За България” в 25-ти Многомандатен избирателен район София – град.

„Нима австрийският канцлер или германското правителство, или Орбан да са лобисти на руската ваксина? Ако половин Европа са лобисти, то цяла Европа и лидерите са обхванати от лобизъм за руската ваксина”, не й остана длъжна Нинова.

„Всички, които са започнали да се ваксинират с руска ваксина, са минали на китайска поради липса на доставки”. Това каза кандидатът за депутат от коалиция ГЕРБ- СДС в 25-ти Многомандатен избирателен район Христо Гаджев. Според него Виктор Орбан се ваксинира с китайски ваксини и цитира директора на руския фонд за преки инвестици, според когото Европа може да получи 50 млн. ваксини най-рано през юни.

„Не се фиксираме в руската ваксина, а върху възможността да бъдат внесени легализирани ваксини и да помогнем на българските граждани”. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" и водач на листата на БСП в Благоевград проф. Георги Михайлов