ГЕРБ и ДПС бойкотираха вота на недоверие

Депутатите напуснаха пленарната зала, секунди преди Росен Желязков да обяви гласуване

Политика
14:53 - 16 Ноември 2023
3870
ГЕРБ и ДПС бойкотираха вота на недоверие

Гласуването в пленарна зала на вота на недоверие на кабинета "Денков" се отложи с поне час. Причината - от БСП поискаха 15-минутна почивка. Преди това пък народните представители решиха да разгледат на спокойствие предната точка в дневни си ред.

"Моля за почивка, за да поканите народните представители от ГЕРБ и ДПС, защото те подкрепят кабинета! Иначе лицемерието става явно за всички!", заяви от трибуната Георги Свиленски от БСП. 

"Ако нямат доверие на този "проруски и пропутински кабинет", да дойдат да го свалят. Иначе, благодарение на ДПС и ГЕРБ България ще продължи да има този кабинет още няколко седмици, поне до следващия вот", призова Георги Свиленски. 

Думите му бяха провокирани от ГЕРБ и ДПС, които

демонстративно напуснаха пленарната зала секунди преди председателстващият заседанието Росен Желязков да обяви гласуване

по вота на недоверие. 

В зала останаха само депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България", "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". 

Вотът на недоверие на тема "Отбрана и сигурност” беше внесен от народните представители от парламентарните групи на "БСП за България”, "Възраждане” и "Има такъв народ”. Според вносителите решенията на правителството в сектор „Сигурност” не се вземат спрямо реалните нужди на страната, а според чужди политически и икономически интереси.

Очаквайте подробности!