ГЕРБ иска „най-хубавата вода” за БСП (СНИМКИ)

Личности
19:04 - 02 Март 2021
2319
ГЕРБ иска „най-хубавата вода” за БСП (СНИМКИ)

Властта в лицето на ГЕРБ ще разгледа възможността държавният ВиК холдинг да даде 2 млн. лв. за изграждането на допълнителни съоръжения за старата пречиствателна станция на Перник, защото "опозицията трябва да пие най-хубавата вода".

С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към кмета на града Станислав Владимир от БСП по време на свое посещение в новата пречиствателна станция на Перник във вторник. За нейното изграждане държавата помогна преди близо година като тя е част от цялостните ремонтни дейности за намаляване загубите на вода в града, радва се „Медиапул”.

"Помните ли преди година какво беше? Вода течеше, а имаше безводие", напомни Борисов кризата с водния режим в града, заради която бе построен специален водопровод за снабдяване на града от яз. "Бели Искър" през София. Съоръжението струваше над 26 млн. лв., след въвеждането му в експлоатация ВиК мрежата на града постоянно аварираше, а междувременно яз. "Студена" се напълни и то не се използва. Година след строежа на водопровода той все още не е узаконен.

"Това са видими резултати – водоснабдяване, канализация, чиста вода, автомагистрала "Струма", пътища, кръгови, саниране, индустриалната зона, довеждащ алтернативен водопровод…Направете прецизни сметки, прецизни! За да сме сигурни, че е така както трябва", каза Борисов.

С пари от държавата вече са ремонтирани 60 километра от водопроводите - като част от плана срещу безводието в града. През тази година започва и изпълнението на големия воден проект в Перник, който се реализира със 100 милиона лева европейско финансиране.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който придружаваше Борисов, се включи с обяснение как правителството е отпуснало пари и за ремонтни и възстановителни дейности на църкви и манастири в района.