ГЕРБ иска оставката на Калина Константинова

Политика
08:36 - 02 Юни 2022
3085
ГЕРБ иска оставката на Калина Константинова

ГЕРБ иска оставката на вицепремиерката Калина Константинова, обяви от ефира на Би Ти Ви бившата социална министърка Деница Сачева, по повод скандала с бежанците от Украйна, разселването им из страната и опитът къдравата заместничка на Кирил Петков да им се кара през кинескопа. 

Днес тя отива в Народното събрание, за да обяснява на депутатите как се стигна до фала с бежанците и празните влакове от морето за вътрешността на страната. 

Опозицията иска да чуе обяснения от вицепремиера заради видеообръщението, в което Калина Константинова обяви, че прекратява плана за преместване на украинските бежанци от хотели по българското Черноморие към бази на държавата на запад.

Тя посочи, че само хората в истинска нужда, които няма къде да отидат след 31 май,  ще бъдат временно настанени в буферните центрове. Това беше причината ГЕРБ да критикуват отново кабинета, че не се справя с бежанците и да поиска Калина Константинова да отговаря пред народните представители.

Сачева пък добави тази сутрин: 

"Ние сме дали своята оценка за нея, а това, че тя в момента има възможност да покаже дали може, или не и съответно показва, че не може да се занимава с ефективно управление, го доказват. Тази жена е вицепремиер по ефективно управление и очевидно показва, че не познава институциите и не знае те как работят". И потвърди, че ГЕРБ се готвят за вот на недоверие, въпреки обявленията от миналата седмица, че парафи за него все още не са събрани.