ГЕРБ излъчи кандидата си за Пловдив

Настоящият кмет Здравко Димитров бе "отлъчен" много преди изборите

Политика
10:04 - 24 Септември 2023
4523
ГЕРБ излъчи кандидата си за Пловдив

Досегашният кмет на район "Тракия" Костадин Димитров е номинацията на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Лидерът на партията Бойко Борисов отиде тази сутрин в Пловдив за да съобщи на организацията кой е кандидат на ГЕРБ. Костадин Димитров е районен кмет от 2011 г.  Вицепрезидент на федерацията по таекоундо. Дългогодишен треньор и спортист. "Стоичков, Стефка Костадинова, Йовчев, Наско Узунов го подкрепят. Поне така са ми казали", обясни Борисов. "Аз започнах с таекоундото, после в МВР развих каратето", напомни Борисов.

Определени са и кандидатите за районен кмет в Пловдив. Георги Стаменов ще се бори още веднъж за районен "Централен". Двама души от младежката организация на ГЕРБ - Георги Гатев и Атанас Кучев, ще са кандидатите за район "Тракия и район "Южен". Ангел Славов ще е кандидат за район “Западен”. Номинациите на ГЕРБ за другите два пловдивски района са Юлиян Лалев и Емил Русенов. 

Шеф на ГЕРБ-Пловдив ще бъде Димитър Колев. Той зае мястото на подалия оставка координатор Иван Тотев.

"Ще кажа кой е кандидат за София като отида в София. Утре е последният срок за регистрацията на кандидатите за кмет, значи и утре е ден", обясни Борисов.

"Водете позитивна кампания. Лични квалификации - не! Обиди - не! След като свърши кампанията коалицията пак трябва да я има", заръча Борисов на пловдивския партиен актив.